TULOSTIEDOTE / IKM & SM 21.5.2017 Ikäkausi- ja Suomenmestaruuskilpailut jatkuivat loistotunnelmissa

22.5.2017


Kilpatanssin Ikäkausimestaruus- ja SM-kilpailut 2017
20.-21.5.2017 Oulun Urheilutalo, Oulu

Sunnuntaina käytävässä kilpatanssin Ikäkausimestaruus-kilpailuissa Nuoriso avoin RS latinalaistanssien voiton vei Olli Seppänen – Roosa Bruun, Kuopio, toiselle sijalle tanssivat Valtteri Viitasalo – Nora Lindström, Turku ja kolmannelle sijalle ylsivät Jaakko Kemppainen – Silja Jernvall, Kotka.

– Ihan mahtavat fiilikset, Bruun tuumasi.
– Meni nappiin, totesi Seppänen.
– Lattia oli tutun tuntuinen kuin kotisalilla tosin isompi. Kesä tullaan treenamaan tosissaan. Kiitokset valmentajille ja etenkin vanhemmillemme.

Seniori 1 -ikäluokan avoin RS latinalaistanssien voittoon tanssi Jouni Uosukainen – Tiina Kilponen Oulusta. Toiselle sijalle tanssivat Mikko Harju – Minna Wallin, Helsinki ja kolmannelle sijalle ylsivät Mikko Juusola – Hanna Paavola Vaasasta.

– Hiukan erilainen kilpailu, tunnelma oli rento ja fiilis hyvä, suora finaali jännitti kovasti, olisi ollut mukavampi, jos olisi saanut tanssia hiukan enemmän totesivat Uosukainen ja Kilponen kuin yhdestä suusta.

–Kilpailupaikka oli todella mahtava! Oli ihana tanssia kotiyleisön edessä. Emnsin lomaillaan ja kesällä treenataan tulevia lattari SM:iä varten.

Samassa tapahtumassa kilpailtiin myös lapsi 1-2 joukkueiden Suomen mestaruudesta. Varmoin ottein kultaa tanssi TanssiDans Sininen -joukkue, hopealle nousi Blue&White -joukkue ja pronssin vei TanssiDans Vihreä joukkue Kirkkonummelta.

Tapahtumassa oli kokeilukilpailuna alle 21 v. sarja. Avoimen latinalaistanssikilpailun voiton vei Leo Pusa – Inka Hakomäki, Kirkkonummelta, toiseksi tuli Samuli Perämaa – Anne Haataja, Oulusta ja kolmannelle sijalle ylsi pari Valtteri Palin – Eevi Aalto Turusta.

– Tosi hyvät fiilikset, Hakomäki kommentoi.
– Meillä oli tosi onnistunut kisa, totesi Pusa.
– Tanssi parani kierros kierrokselta. Kisapaikka oli todella hyvä vaikka lattia olikin hiukan liukas, tämä oli nyt kauden viimeinen kisa, kesä treenataan tosissaan ja syksyllä jatketaan!

Samassa tapahtumassa kilpailluissa seniorien Suomen mestaruuskilpailuissa seniori 4-ikäluokan avoimen vakiotanssien voiton vei varmoin ottein Keijo Vierimaa – Seija Vierimaa, Tampereelta, toiseksi sijoittui Raimo Kekola – Soile Maunuksela, Seinäjoelta ja kolmanneksi Markku Puro – Kirsti Myllymäki, Tampereelta.

– Fiilikset on hyvät, Keijo Vierimaa sanoi.
– Kisapaikalla kaikki oli kohdallaan, seuraavana paikkana on kisat Saksassa sen jälkeen voidaan hiukan lomaillakin, Seija Vierimaa täydensi.

Toinen seniorien Suomen mestaruus tanssittiin seniori 3-ikäluokan avoimessa luokassa. Latinalaistansseissa voiton veivät  Teuvo Laine – Raija Laine, Vantaalta, toiseksi sijoittui Jouni Lehtiranta – Maarit Nurmi, Turusta ja kolmannen sijan nappasi itselleen Juha Poutiainen – Heli Poutiainen, Hämeenlinnasta.

– Fiilikset on kisan jälkeen on erittäin hyvät, finaalin tanssit olivat heikoin kierroksemme, totesi Raija Laine.
– Kisapaikka oli loistava ja kaikki toimi todella hyvin, aikataulut piti ja musiikki oli loistavaa, seuraava kisa on Helsingin cup-kisa ja sitten lomailllaan, pari totesi leveä hymy huulillaan.

Viikonlopun aikana Oulussa kilpaillaan 223 parin ja 23 joukkueen voimin, kun jaossa ovat Ikäkausimestaruudet ja senioreiden Suomen mestaruudet. Lisäksi sunnuntaina kilpaillaan lasten ja junioreiden joukkuekilpailut.

– – – – –

Kaikki tulokset osoitteessa: http://www.stelnet.fi/tulv17/ikm21052017/

Kuvat: Sanna Niinivaara